Θερμομόνωση Ταρατσών

Τι είναι η θερμομόνωση;

Το πιο απλό παράδειγμα για να γίνει αντιληπτός ο όρος, είναι το θερμός. Το θερμός είναι ένα δοχείο θερμομονωμένο. Ανάμεσα στα τοιχώματά του έχει τοποθετηθεί θερμομονωτικό υλικό. Έτσι τα υγρά που τοποθετούμε μέσα στο θερμός, διατηρούνται κρύα ή ζεστά για αρκετή ώρα.

Το ίδιο συμβαίνει και με ένα κτήριο. Όταν είναι καλά θερμομονωμένο, αυτό διατηρείται δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό το χειμώνα για αρκετές ώρες. Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται να έχουν θερμομονωθεί οι περισσότερες, αν όχι όλες του οι επιφάνειες.

ΚλασικήΣυμβατική

Η θερμομόνωση ταράτσας – συμβατικού τύπου μόνωση ταράτσας είναι πλέον η πιο διαδεδομένη εργασία για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου σας και την προστασία του.

Είναι μία από τις πιο αξιόπιστες λύσεις, καθώς το θερμομονωτικό υλικό τοποθετείται με τέτοιο τρόπο προκειμένου να πετύχει απόλυτη πρόσφυση στην επιφάνεια της ταράτσας, και έτσι να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή προστασία στο κτίριό σας.

ΤαΠλεονεκτήματα

ΤρόποςΕφαρμογής

Ποια υλικά είναι θερμομονωτικά και ποια πρέπει να χρησιμοποιούμε;

Θερμομόνωση επιτυγχάνεται από υλικά που εγκλωβίζουν ακίνητο αέρα. Γι΄ αυτό και όλα τα θερμομονωτικά υλικά έχουν μεγάλο πάχος και είναι ελαφριά. Υπάρχουν αρκετοί τύποι τέτοιων υλικών η επιλογή τους εξαρτάται από πάρα πολλές παραμέτρους.

Στα δώματα – ταράτσες όπου ένα κτίριο συνήθως παρουσιάζει και τις μεγαλύτερες ενεργειακές απώλειες, το θερμομονωτικό υλικό απαιτείται να έχει μεγαλύτερο πάχος από τους τοίχους.

Θέλετε Αυτοψία;

Η Μονωτική Κάλυψη Αττικής σας την παρέχει εντελώς δωρεάν!!!